Развитие на бранд от нулата: Запознайте се с Aficient (Case Study)

Развитие на бранд от нулата: Запознайте се с Aficient (Case Study)

В дигиталната ера е по-важно от всякога да се отличите със запомнящ се бранд, който ефективно комуникира своята мисия, визия и цели. С удоволствие представяме един от най-новите ни проекти, който създадохме заедно с талантливия Николай Бютюнев. Запознайте се с Aficient - технологична компания, базирана във Франция и оперираща на няколко европейски пазара.

Проектът

Клиентът ни се обърна към екипа ни в търсене на партньор за дигитален маркетинг и брандинг, който да трансформира визията на Aficient в завършен бранд със собствено дигитално присъствие и идентичност. Задачата ни бе да разработим дигитални активи и да позиционираме компанията чрез нейните иновативни решения и дългогодишния опит на основателите й в сферата на дигиталната трансформация и управлението на процеси.

Нашата работа

Стъпка по стъпка заедно с клиента преминахме през целия процес от идеята до създаването на всички активи, които към момента представят бизнеса онлайн. Част от задачите ни бяха свързани с:

  • Разработване на архетип и речник на бранда - в поредица от срещи с клиента ни заедно избрахме точните думи и послания, които по най-добрия начин представят целта на бранда и манифестират визията на основателите за това как да се отличат на пазара.
  • Визуална идентичност на бранда - правилните цветове, шрифтове и изображения, които пасват на визията на бранда и допълват позиционирането, което искахме да наложим.
  • Лого на бранда, което да бъде достатъчно говорещо за мисията и дейността на компанията.
  • Уеб сайтът, разработен за Aficient, трябваше да отговаря на всички стандарти и добри практики за скорост, сигурност и оптимизация за търсачки (SEO).
  • Допълнителни рекламни материали, които представят Aficient на технологични изложения и конференции.

Website Design for Aficient

Brand Identity for Aficient

Logo Design for Aficient

Резултатите

За по-малко от 3 месеца успяхме да превърнем концепцията за водеща технологична компания от нишова индустрия в отличаващ се бранд с атрактивна идентичност. Най-важна за нас е обратната връзка, получена от клиента:

Адмирации за креативността, професионализма и отговорността ви, за да сложим заедно началото на Aficient. Гледаме напред към нови съвместни проекти.” - сподели Себастиен Грау, Съосновател на Aficient, за работата си с екипа ни по всички изброени проекти.

Екипът ни също е благодарен на Aficient за възможността да работим заедно и шанса да дадем своя принос в развитието на още една технологична и иновативна компания.

Ако искате да научите повече за опита ни в дигиталния маркетинг за технологични брандове, свържете се с DGTalents още сега.