Увеличете печалбите с маркетинг автоматизации

Увеличете печалбите с маркетинг автоматизации

Представете си малка книжарница, която се опитва да се конкурира с онлайн гиганти в бранша. Изпращат седмични имейли, но ангажираността не е това, което очакват, а усилията, които влагат им отнемат много време и ресурси. Тогава те откриват магията на автоматизацията.

  • Серия приветствени (welcome) имейли посреща нови абонати, предизвиквайки любопитството им с интересна информация.
  • Имейлите и уебсайт формите за изоставени колички връщат клиентите към покупката, напомняйки им за непрочетената интересна история.
  • Персонализираните препоръки, въз основа на минали покупки, пораждат чувство на неочакваност, водещо до интригуващи предложения.

Изведнъж книжарницата не просто изпраща имейли; тя създава персонализирана история, предизвиквайки емоция в преживяването на всеки клиент.

Това е малка, но основополагаща част на имейл маркетинга и автоматизацията - мощна комбинация от технологии и разказване на истории, която трансформира начина, по който компаниите се свързват, придобиват и задържат клиенти.

Вашият портал към връзка с клиентите

В своята същност имейл маркетингът е актът на изпращане на имейли до целеви аудитории с намерението да се промотира продукт, услуга или марка. Това е директен маркетингов канал, който позволява на бизнеса ви да се свързва директно с аудиторията и да разпространява продуктите/ услугите.

Вашият успешен старт

За да достигнете ефективно до аудиторията си, без имейлите ви да попаднат в спам, имате нужда от платформа за имейл маркетинг. Популярни опции като HubSpot, Mailerlite и Klaviyo предлагат удобни интерфейси и разширени функции за управление на вашите кампании.

Разрастване на вашата аудитория

Разрастването на вашия имейл списък е от решаващо значение. Използвайте форми за регистрация, pop-up съобщения, лендинг страници, социални мрежи и събития, за да събирате имейл адреси от потенциални клиенти, заинтересовани от вашите предложения.

Адаптиране на изживяването

Групирайте абонатите си по списъци въз основа на тяхната демография, интереси и поведение. Това ви позволява да персонализирате съдържанието на имейлите, с което да персонализирате и съдържанието за всеки получател.

Изкуството на завладяващата комуникация

Проектирайте визуално привлекателни и информативни имейли, които резонират с вашата аудитория. Не забравяйте да персонализирате съдържанието възможно най-подробно, да оптимизирате за мобилни устройства и да включите ясни призиви за действие (CTAs).

Измерване на резултатите

Следете ключови показатели като проценти на отваряне, проценти на кликване и проценти на конверсии, за да разберете какво работи и какво трябва да се подобри. Решенията и впоследствие промените, базирани на данни, са в основата на успеха на имейл маркетинга.

Силата на автоматизацията

Автоматизацията на имейлите води вашите усилия за имейл маркетинг една стъпка напред, като автоматизира повтарящи се задачи и изпраща целеви съобщения въз основа на конкретни тригъри. Това може да включва:

Приветстващи имейли

Запознайте новите си абонати с вашия бранд и ги насърчете да предприемат по-нататъшни действия, като например да се абонират за вашия бюлетин или да изтеглят електронна книга.

Имейли за изоставени колички

Напомнете на клиентите, които оставят артикули в онлайн количката си, да завършат покупката, като може да им предложите стимули, като отстъпки, за да ги привлечете обратно.

Upsell и cross-sell

Препоръчайте допълнителни и/ или сходни продукти или услуги на съществуващи клиенти, увеличавайки общата им стойност на покупката и съответно печалбата от нея.

Имейли за реактивиране

Взаимодействайте отново с неактивни клиенти чрез персонализирани съобщения, които им напомнят за стойността на вашия продукт/ услуга и ги насърчете да се върнат при вас.

Вашата пътна карта към успеха

Готови ли сте да изведете имейл маркетинга си на следващото ниво? DGTalens може да ви помогне да създадете и изпълните силна стратегия за имейл маркетинг и автоматизация, за да постигнете вашите бизнес цели.

Свържете се с нас днес, за да получите безплатна консултация.