Топ 5 трика за успешен Facebook маркетинг през 2021г.

Топ 5 трика за успешен Facebook маркетинг през 2021г.

С над 2.7 милиарда активни потребители месечно във Facebook присъствието на всеки бизнес или личност, търсещи популярност, е повече от задължително в социалната мрежа. За много от стартиращите бизнеси Facebook дава огромни надежди, че брандът им бързо и лесно ще събуди интереса на аудиторията и ще започне да носи приходи, нови последователи и т.н. За съжаление, не всичко се получава толкова лесно и бързо. При нарастващия брой потребители и бизнес страници в платформата вие имате все по-малък шанс да се отличите, особено ако разчитате само на традиционните формати на съдържание, които всеки добре познава и използва. 

През 2021г., за да се харесате на потребителите във Facebook, ви е необходимо нещо повече. В тази статия ви представяме 5 работещи практики към момента, които ще дадат на бранда ви повече видимост и популярност в социалната мрежа. 

Използвайте добавена реалност

Знаехте ли за тази опция на Facebook? В рекламния си акаунт можете да пуснете реклама с добавена реалност (augmented reality или AR), при която ще можете да използвате AR ефект и да позволите на потребителите си да взаимодействат с рекламата ви на мобилни устройства във фийда на Facebook. Този тип реклами е изключително подходящ за продуктови брандове, които директно могат да „поставят“ стоките си от рекламата в реалното пространство последством AR формата. Чудесни примери са реклами на козметични продукти, мебели, домакински уреди и много други. 

Обръщаме внимание, че AR рекламите са налични в рекламни кампании с цел Brand Awareness, Reach, Traffic или Conversions.

Наблегнете на видео форматите

Видео съдържанието едва ли скоро ще отстъпи водещата си позиция, като предпочитан формат от потребителите. Нещо повече – близо половината от общия рекламен бюджет онлайн рекламодателите дават именно за видео реклама. Не е тайна, че видео публикациите и рекламите почти винаги са много по-ефективни и ангажиращи за аудиторията от постовете с дълъг текст или статично изображение. Когато става дума за видео във Facebook, препоръчваме ви да се запознаете с всички особености на платформата и най-подходящите формати в ръководството за планиране и създаване на видео съдържание за социални мрежи на Hootsuite

Много от потребителите гледат видео без звук и затова е добра идея да добавите субтитри, ако това е възможно.

Създайте свой Facebook магазин

Пазарувате ли онлайн? За малките бизнеси, и не само, Facebook Shops се оказа спасителен пояс в условията на пандемия и интензивно пазаруване в Интернет през последните години. Това е един от най-новите формати на Facebook, който можете да използвате и в Instagram, за да позволите на своите клиенти да разгледат и да закупят директно продуктите ви в социалните мрежи. 

Съвет от Facebook: Използвайте изображения, оптимизирани за мобилни устройства, в които главно действащо лице е вашият продукт. При дрехи и модни аксесоари, старайте се да покажете продуктите си от всяка една страна, при гримове и козметика наблегнете на състоянието преди и ефекта след използване на продукта, а при стоки за дома покажете артикулите в естествена среда.

Добавете чатбот за по-добро потребителско преживяване

Чатботът в Messenger отдавна е доверен помощник на бизнесите при първа интеракция с потребителите и правилното им насочване според техните нужди. Добавянето на чатбот във Facebook страницата на бизнеса или в собствения ви уеб сайт може да ви донесе запитване, продажба, резервация или потенциален партньор без да са нужни допълнителни усилия от ваша страна. 

Чатботът на Facebook се усъвършенства непрекъснато, като съвсем скоро ще бъде още по-полезен за бизнеса с lead generation кампании и директни резервации от потребители през Messenger. 

Провокирайте потребителите да създават съдържание

Става въпрос за ревюта, коментари и публикации, създадени от потребители за вашия бранд. Те имат много по-голямо влияние върху аудиторията от вашите собствени рекламни послания или друго съдържание. Без съмнение, ако успешно ангажирате и взаимодействате с аудиторията си, това ще донесе много повече доверие в потребителите и ще ви осигури по-добро позициониране и бизнес резултати в мрежата. 

Не е изненада, че рекламите със съдържание, създадено от потребители, имат близо 50% по-ниска цена на клик и на придобиване.

Използвате ли пълния потенциал на Facebook за бизнеса си?

В заключение, можем да кажем, че Facebook ще запази своята водеща роля, като основен канал за дигитални комуникации и реклама и за успешно развитие на бизнесите в онлайн среда. Ако и за вас платформата е от значение, нека заедно работим и развием стратегията ви за управление на социални мрежи и да използваме пълния потенциал на Facebook за вашия бранд. 

Свържете се с нас и се абонирайте за нюзлетъра ни, за да получавате актуални новини в сферата на дигиталния маркетинг, онлайн бизнеса и традиционната реклама. 

Сподели:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

ТЪРСИ В

БЛОГА

 

КАТЕГОРИИ ОТ 

БЛОГА

 

 

Последвай ни

Последни статии

Абонирай се

8 СЪВЕТА ЗА ПО-БЪРЗ УЕБСАЙТ

Абонирай се, за да получиш нашите съвети за по-бърз уебсайт.

Подобни статии

Органичен vs. платен маркетинг: Кога, защо и как?

SEO стратегията е от първостепенно значение, когато разчитате на органично съдържание. Според HubSpot, оптимизацията за търсачки (SEO) има потенциал да ви донесе над 1000% повече трафик към сайта от обикновените органични публикации в социалните мрежи.

Топ 5 трика за успешен Facebook маркетинг през 2021г.

Топ 5 трика за успешен Facebook маркетинг през 2021г.

Facebook ще запази своята водеща роля, като основен канал за дигитални комуникации и реклама и за успешно развитие на бизнесите в онлайн среда. В тази статия ви представяме 5 работещи практики към момента, които ще дадат на бранда ви повече видимост и популярност в социалната мрежа.

Какво е SEO и как се прави

“Как да сме на първо място в Гугъл“ – попита наш клиент преди време – „като нищо не разбирам от панди и пингвини!?” *
И до днес въпросът няма еднозначен отговор, защото правилата на играта постоянно се променят. Ще ви представим обаче доказано работещи тактики за оптимизация, с които имате голям шанс да попаднете сред топ резултатите в търсачките.

ПОСЛЕДВАЙ НИ

Не успя да откриеш нужната информация?

Не бързай да си тръгваш

По-добре се свържи с нас и ни кажи какво те интересува. Ще ти отговорим за нула време.

Подхождаме индивидуално.